Reddit-weezer-Was “I Can't Stop Partying” geschreven als een brutaal/subversief nummer waarin kritiek werd geuit op het nachtleven dat werd omgezet in een echte club/party song?

rechtstreeks uit de mond van de Varz (van de Alone II liner notes):

op 10 September 2007 stuurde Jermaine Dupri me een demo van een lied dat hij begon te schrijven, “Can’ t Stop Partying”. Hij stuurde me ook zijn nummer om te bespreken waar we het lied heen konden brengen. Ik heb hem gebeld. Hij vertelde me dat hij had gemerkt dat de rockwereld en de hip-hop wereld waren beide alles over feesten. Hij wilde een lied schrijven — en een artiest vinden om dat lied te coveren — om de eenheid te tonen tussen deze twee schijnbaar ongelijksoortige werelden. Hij dacht dat Weezer de perfecte kunstenaar was.

ik heb er lang en hard over nagedacht. Ik was een groot bewonderaar van Jermaine ’s liedjes, vooral Mariah Carey’ S “We Belong Together”, die een grote invloed op mijn recente compositie, “Heart Songs”was geweest. En ik hield van de demo die hij me stuurde Van “Can’t Stop Partyin'”. Het was zo leuk en pakkend.

maar de muziek klonk een beetje afgezaagd voor mij, als generieke punk rock. En het ergste van alles, de teksten waren duidelijk een viering van drinken en drugs nemen, die ik niet kon zingen zonder schroom. Ik probeerde de teksten uit te breiden om ze meer in lijn te brengen met mijn waarden. Toen besefte ik wat een genie Jermaine is. Zijn teksten leken me zo eenvoudig, alsof elke zevende klasser ze had kunnen schrijven, maar toen ik probeerde een tweede couplet te schrijven, kon ik niet in staat om iets te schrijven een tiende zo goed als zijn eerste couplet! Z ‘ n teksten gingen over feesten. Ze waren totaal inclusief. Mijn teksten konden geen vertrouwen of vreugde geven zonder ten koste te gaan van iemand anders. Elke regel van Jermaine was zo sterk, zo iconisch, als een songtitel. Mijn teksten waren ongemakkelijk en gespannen. Ik heb het liedje opzij gezet. In oktober, in een andere Vipassana cursus, kwam het plotseling bij me op dat ik de Betekenis van het nummer kon veranderen, niet door de tekst te veranderen, maar door de muziek onder de tekst te veranderen. Toen ik na de cursus bij het Huis van mijn vrouw in Japan aankwam, pakte ik een gitaar en tokkelde de vier akkoorden die je op mijn demo van het nummer hoort. Deze akkoorden suggereerden verdriet en berusting in het aangezicht van iets onontkoombaar, iets noodlottig, een drugverslaving, een drankverslaving. Plotseling,” ik kan niet stoppen met feesten ” misschien een triest ding om te zeggen, en dit was de ondertoon die, ik geloofde, liet me toe om het lied te zingen met overtuiging. Was het een feest? Of een elegie voor een verloren? Ik wist het niet. Maar ik vond het prachtig. En dat is het enige waar ik ooit echt om gaf als schrijver. Het geluk van het creatieve moment. Het is altijd van mij geweest.

TLDR; de originele demo van Jermaine Dupri was een rechttoe rechtaan viering van het feestleven, Varz schakelde de instrumentatie om diepte toe te voegen/het lied iets meer in lijn te brengen met zijn eigen overtuigingen voor de versie op Alone II. ik denk dat de evolutie van het lied er waarschijnlijk ongeveer uit zou zien:

Club/party song –> Brutale subversieve song –> Club/party song

ik denk dat wat er waarschijnlijk gebeurde is dat het lied meer naar Dupri ‘ s Originele versie verschoven tijdens de opnamesessies voor raditude. Rad zou een “leuk” album moeten zijn (of zoiets…), en de clubed up versie was meer inline met dat. Varz was zeker in een totaal andere mindset tegen de tijd dat de Raditude sessies rolden rond. Ik betwijfel echt dat de Rad versie is bedoeld om ironisch of subversief te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.