Pekel en Marinade – welke kies ik?

pekel en Marinade-de echte Magere
wat ik ontdekte over pekelen was logisch, als ik terugdenk aan verschillende gerechten die mijn moeder bereidde toen ik jonger was. Pekelen, simpel gezegd, is een proces dat op meer dan één manier kan worden gebruikt; om kruiden te behouden of te verbeteren. Pekelen wordt ook vaak gebruikt bij het beitsen van voedingsmiddelen. In dit geval heb ik het over vlees, dus laten we het hebben over het pekelen van vlees. Hieronder heb ik een aantal interessante feiten die ik heb gevonden over pekelen van vlees:

  • Het vlees is typisch verzadigd in kruiden, zout, water, en soms suiker
  • Kleine vlees – varken, vis of kip alleen maar 20 – 40 minuten in de pekel
  • Grote vlees – kalkoen, rundvlees, of ganzen hebben meer tijd nodig 6 – 24 uur
  • Beste voedingsmiddelen om pekel zijn – kip, varkensvlees, kalkoen, vis, en garnalen omdat ze lean

Nu marinade is een ander proces, maar er zijn een aantal gelijkenissen. Je bent nog steeds het vlees aan het weken in een soort van kruiderijen, maar water is geen noodzaak. Marinades kunnen bestaan uit oliën, citrussappen en kruiden. Hier zijn een aantal interessante dingen die ik ontdekte over marinades:

  • je kunt azijn of wijn gebruiken als zuur in plaats van citroenzuur
  • het voedsel is verpakt (zoals mijn moeder vaak deed) met alle gebruikte en gekoelde wrijven
  • keramiek, glas of plastic zijn het beste te gebruiken bij het koelen van gemarineerde levensmiddelen
  • gebruik nooit een marinade

als ik alleen maar denk aan brines en marinades die mijn maag laten grommen. Voordat ik je met je beslissingen laat, moet ik nog een lekker hapje met je meegeven. Ik vond een aantal zeer interessante websites die u extra tips en recepten kunnen geven om u verder te helpen. Bekijk de volgende websites en beslis dan of je wilt pekelen of marineren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.