Cinco de Mayon puolimaraton, 5K & 10K Run/Walk Portlandissa tai

Oregon > Cinco de Mayo Half Marathon, 5K & 10K Run / Walk
Portland, OR * Sunday, May 4, 2014 * Course Map

Tweet

osa puolimaratonin, 10K: n ja 5K: n juoksutapahtumien sarjaa, jota paikalliset Terrapinitapahtumat järjestävät ympäri vuoden, loppukeväällä järjestettävä Cinco de Mayo puolimaraton tuo noin 2000 juoksijaa ja kävelijää Portlandin kaduille joka vuosi kilpailuun, jossa yhdistyvät enimmäkseen tasainen maasto ja yksi iso mäki keskellä rataa.
Cinco de Mayon puolimaratonin reitti noudattaa samantapaista reittiä kuin lokakuun Run Like Hell-puolimaratonilla – ulko-ja takakautta kulkevaa rataa, joka vie juoksijoita lähtöviivalta Portlandin keskustan World Trade Centerin lähellä, Broadwaylla Washingtonin ja Alderin katujen välissä.
sieltä juoksijat matkaavat seuraavaksi kaupungin helmen ja Vanhankaupungin kaupunginosien läpi, josta he ihailevat luonnonkauniita näkymiä kaupungin läpi virtaavalle Willamette-joelle sekä Tom McCall Waterfront-puistoon matkallaan pohjoiseen ja länteen Naidon puistotietä pitkin. Kun juoksijat ovat tehneet käännökset radan pohjoisimmassa kohdassa, he suuntaavat takaisin Naito Parkwaylle ja alkavat juosta etelään takaisin kohti lähtöviivaaluetta.
lähdettyään pääosin tasaisesta maastosta ensimmäiset kahdeksan kilometriä, alkaa sitten kolmen kilometrin asteittainen ylämäki, joka vie juoksijat etelään pitkin Naito Parkwayta ja Barbur Boulevardia. Kun osallistujat saavuttavat kahdeksannen Mailin merkin, rata tasaantuu jälleen seuratessaan Portlandin George Hines-puiston länsireunaa ja kuljettaen juoksijoita kiemurtelevaa Terwilliger-bulevardia pitkin pohjoiseen kaupungin halki.
rata jatkaa tuultaan puistojen reunaa pitkin kulkien Terwilliger Parkin ohi ja Duniway Parkin läpi kilpailun loppusuoralle, joka on loiva alamäki kohti maaliviivaa takaisin lähtöviivalla lähellä World Trade Centeriä. Vaikka 10K-ja 5k-kilpailut ovat avoimia sekä juoksijoille että kävelijöille, puolimaraton on tarkoitettu vain juoksijoille, sillä puolimaratonin juoksijoille on 3 1/2 tunnin aikaraja.
yli 2 100 juoksijaa, kävelijää ja lasten juoksijaa ylitti maaliviivan kaikissa kilpailuissa yhteensä vuonna 2013, mukaan lukien hieman yli 680 juoksijaa ja kävelijää pelkästään puolimaratonilla.
Rotusää & ilmasto
osavaltion luoteiskulmassa sijaitseva Portland näkee tyypillisesti leudon tai kohtalaisen lämpimän sään toukokuussa, kuukauden joka on tuonut täällä ennätyslämpötilat niinkin alas kuin 36 astetta (vuonna 1985) ja jopa 103 astetta (vuonna 1983).