Informacja prasowa / firma Clorox

, Sierpień 21, 2012-firma Clorox (CLX) ogłosiła dziś, że po raz pierwszy przekręci przełącznik na dwóch nowych 17-metrowych dachowych znakach w swojej siedzibie korporacyjnej w centrum Oakland o godzinie 20:30 czasu pacyficznego, dziś wieczorem, wtorek, sierpień. 21. To jeszcze bardziej umocni obecność firmy w panoramie miasta.

„gdy Clorox zbliża się do swojej setnej rocznicy, uznaliśmy, że ważne jest, aby wyróżnić naszą siedzibę korporacyjną, aby upamiętnić naszą przeszłość i przyszłość”, powiedział prezes i dyrektor generalny Don Knauss. „Przez ostatnie 100 lat mieliśmy przywilej bycia pracodawcą, partnerem biznesowym i członkiem społeczności Oakland. Rozwinęliśmy się również z jednej firmy do globalnego biznesu z różnorodnym portfolio zaufanych marek. Przebyliśmy długą drogę od 1913 roku i jest więcej na horyzoncie.”

nowy znak firmy zawiera niedawno zaktualizowane logo firmy Clorox, które odzwierciedla najbardziej dramatyczną zmianę identyfikacji wizualnej od 1957 roku. Dzięki zmodernizowanej wersji kultowego znaku diamentowego firmy z jaśniejszym niebieskim kolorem i dodanymi akcentami zieleni, nowe logo Clorox przedstawia markę korporacyjną jako nowoczesną i ewoluującą. Odzwierciedla również siłę i kierunek portfela marki firmy oraz podkreśla jej zaangażowanie w zrównoważony rozwój.

korzystając ze świateł LED i zegara, znaki świetlne Clorox są przyjazne dla środowiska i zgodne ze standardami LEED Amerykańskiego Stowarzyszenia zielonych budynków w zakresie projektowania energetycznego i środowiskowego. W 2011 roku siedziba Clorox uzyskała certyfikat LEED EB platinum, najwyższe uznanie dla zrównoważonego rozwoju, jakie może osiągnąć istniejący budynek.

firma Clorox
firma Clorox jest wiodącym producentem i sprzedawcą produktów konsumenckich i profesjonalnych z 8400 pracownikami i przychodami w roku podatkowym 2012 w wysokości 5,5 miliarda USD. Clorox sprzedaje jedne z najbardziej zaufanych i uznanych marek, w tym wybielacze i produkty do czyszczenia, produkty Clorox Healthcare&trade, produkty HealthLink®, Aplicare® i Dispatch®, naturalne produkty do pielęgnacji domu Green Works®, środki czyszczące Pine-Sol®, produkty do pielęgnacji domu Poett®, żwirek dla kotów Fresh Step®, Węgiel drzewny Kingsford®, sosy i sosy Hidden Valley® I K C Masterpiece®, produkty do filtracji wody Brita®, torby Glad®, opakowania i pojemniki oraz Burt ’ s Bees® i gud&handluj naturalnymi produktami do pielęgnacji ciała. Prawie 90 proc. marek firmy ma w swoich kategoriach udział w rynku Nr 1 lub nr 2. Produkty firmy są produkowane w ponad dwudziestu krajach i sprzedawane w ponad 100 krajach. Clorox angażuje się w tworzenie pozytywnych zmian w społecznościach, w których pracują i mieszkają jej pracownicy. Założona w 1980 roku Fundacja Clorox Company przyznała dotacje pieniężne w wysokości ponad 87 milionów dolarów organizacjom non-profit, szkołom i kolegi. W samym roku podatkowym 2012 Fundacja przyznała 3 dolary.5 milionów dotacji pieniężnych, a Clorox przekazał darowizny produktowe o wartości 15 milionów dolarów. Aby uzyskać więcej informacji na temat Clorox, odwiedź TheCloroxCompany.com.

Media Relations
Aileen Zerrudo 510-271-3075, [email protected]